BootcampHackathonHiring ChallengeTüm Etkinlikler
İş İlanlarıEğitimlerŞirketler
Techcareer.net Komünite Bülteni: Eylül 2024

Techcareer.net Komünite Bülteni: Eylül 2024

Eylül ayında Techcareer.net olarak çok heyecan verici etkinlikler ve gelişmeler yaşadık. İşte bu ayın öne çıkanları!
Techcareer.net
Techcareer.net
30.09.2024
3 Dakika

Merhaba Techcareer.net Komünitesi!

Eylül ayında Techcareer.net olarak çok heyecan verici etkinlikler ve gelişmeler yaşadık. İşte bu ayın öne çıkanları: 

Teknoloji Sektöründe Neler Oldu?

bulten-blog (2).jpg

Büyük Veri (Big Data) ile Akıllı Şehirler: Geleceğin Şehirleri Nasıl Şekilleniyor? 

Hiç sabah işe giderken aynı kırmızı ışığa üç kez yakalanıp, "Bu şehir beni takip ediyor olmalı!" diye düşündünüz mü? Ya da bir su kesintisi yaşadığınızda, bunun tam da duş alacağınız zamana denk gelmesi nasıl oluyor diye merak ettiniz mi? Modern yaşamın getirdiği bu tür zorluklar, hepimizin günlük hayatını etkiliyor. Peki ya size, Büyük Veri (Big Data) sayesinde bu sorunların çözülebileceği bir geleceğin çok da uzakta olmadığını söylesem? İşte burada, "akıllı şehirler" devreye giriyor. 

Detaylar…

 

bulten-blog (1).jpg

Frontend Geliştirme: Başlangıçtan Uzmanlığa Yolculuk 

Son yıllarda teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte yazılıma olan ilgi de aynı oranda artış gösterdi. Bu durum, sektörde çeşitli alanların ortaya çıkmasına zemin hazırlamış oldu. Bugün sizlere, Web Geliştirme alanında kritik bir rol oynayan Front-end Development (Ön Yüz Geliştirme) hakkında bir yazı hazırladım. Bu yazıda, Front-end Web geliştirme nedir, bir Front-end geliştiricinin görevleri nelerdir ve web geliştirme alanında oynadığı önemli roller hakkında bilgi vereceğim. Ayrıca, Front-end geliştirici olma yolunda portfolyo hazırlama konularına da değineceğim.

Detaylar… 

bulten-blog (1).webp

Yetenek Sende, Seçenekler Techcareer.net'te! 

Teknoloji dünyasında yılların getirdiği deneyimle önemli projelere imza attın, zorlu sorunları çözdün ve inovasyonun bir parçası oldun. Ancak, kariyer yolculuğunda her zaman yeni fırsatları değerlendirmek ve bilgi ağını genişletmek önemli, değil mi? İşte tam da bu noktada, techcareer.net olarak sana sunduğumuz özel imkanlardan bahsetmek istiyoruz. 

Detaylar…


Techcareer.net'te Neler Oldu?

  • Mikrofon Üniversite Topluluklarında’2 canlı yayın serisini gerçekleştirdik!

Mikrofon Üniversite Topluluklarında serimiz kapsamında 26 üniversite kulübümüzle birlikte 5 gün boyunca 5 farklı yayın gerçekleştirdik. Bu seride, üniversite topluluklarımızı tanıtıp, karşılaştıkları zorluklar, beklentileri, başarı hikayeleri, gelecek planları ve teknoloji gündemi gibi çeşitli konularda sohbet ettik. Topluluklarımızla birlikte büyümeye devam ediyoruz!
 

  • SQL Foundations Bootcamp’i katılımcılarıyla buluştu!  

SQL dünyasında güçlü bir başlangıç yapan katılımcılarımız, 20 saat süren bu program boyunca, SQL'in temel sorgularından veri yönetimi ve optimizasyonuna kadar geniş bir yelpazede bilgi edindiler. Gerçek projeler üzerinde çalışarak hem teorik bilgilerini pekiştirdiler hem de pratik deneyim kazandılar.
 

  • Create with Code: HTML & CSS Essentials workshopu tamamlandı!

15 saat süren bu yoğun programda, katılımcılarımız HTML ve CSS'in temel kavramlarını öğrenerek web sayfası yapısının temellerini attılar ve etkileyici kullanıcı arayüzleri tasarladılar. Gerçek dünya projeleri üzerinde çalışarak hem teori hem de pratiği birleştirme fırsatı yakaladılar. Ayrıca web geliştirme yolculuklarına güçlü bir başlangıç yaparak gelecekteki projelerine ilham aldılar. 


Yeni İş İlanları

eylul-aylikbulten_is-ilanlari.png


Bu Ay Topluluğumuzda Neler Oldu?

  • 24 Üniversite topluluğu aramıza katıldı!  
  • 10 Bootcamp gerçekleştirildi!  
  • 382 Kişi Discord sunucumuza katıldı,
  • Üniversite topluluğuna özel 3 bootcamp tamamlandı. 

Yaklaşan Etkinliklerimiz

  • Teknofest 2024 için geri sayım başladı!

Teknoloji ve inovasyonun buluşma noktası olan Teknofest'in yedincisinde, 5 gün boyunca standımızda sizlerle bir araya geleceğiz. Sorularınızı sormak, teknoloji üzerine keyifli sohbetler yapmak ve tanışmak için sabırsızlanıyoruz. 2024 yılında Adana'da gerçekleşecek bu büyük etkinlikte mutlaka standımıza uğrayın, görüşmek üzere! 💚
 

  • Hiring Day Fuarı’nda başvuru süreci devam ediyor!

10 Ekim’de, teknolojinin lider şirketleriyle tanışma fırsatını kaçırma. Binlerce aday ve onlarca şirketin yer aldığı bu etkinlik, hayallerindeki kariyer için harika bir adım olabilir. Ayrıca, 9 Ekim'de saat 19.00-20.00 arasında düzenlenecek ücretsiz Özgeçmiş Eğitimi ile CV’ni öne çıkaracak ipuçlarını öğrenme şansını yakala.
 

  • Developer Summit 2024'te buluşuyoruz!

Yazılım dünyasının kalbinin atacağı Developer Summit'te 1000’e yakın yazılım geliştiriciyle birlikte yerini al! 4 paralel oturumda yapılacak 30 teknik sunumla sektörün nabzını tutarken, uzman konuşmacılardan ilham alabilir ve teknik becerilerini geliştirebilirsin.

Developer Summit, sadece teknik bilgi edinmekle kalmayıp, yazılım ekosistemindeki yeni bağlantılar kurmak ve sektörün önde gelen firmalarıyla tanışmak için de mükemmel bir fırsat. 


1080x1080_kapak.png


Kod Adı: techcareer.net


Eylül Ayı Takvimi

eylul-aylikbulten_takvim.png


Bağlantılar


10ekim-hiringday_1200x675 (1).png


Daha Fazla

AMP (Hızlandırılmış Mobil Sayfalar) Nedir? Ne İşe Yarar?

AMP (Hızlandırılmış Mobil Sayfalar) Nedir? Ne İşe Yarar?

Bu blogumuzda, AMP (Hızlandırılmış Mobil Sayfalar) teknolojisinin ne olduğunu ve web siteleri için sağladığı hız ve performans avantajlarını öğreneceksin.
27.09.2024
5 Dakika

TECHCAREER

Hakkımızda
techcareer.net
Türkiye’nin teknoloji kariyeri platformu

SOSYAL MEDYA

LinkedinTwitterInstagramYoutubeFacebook

tr


en

Tüm hakları saklıdır
© Copyright 2024
support@techcareer.net
İşkur logo

Kariyer.net Elektronik Yayıncılık ve İletişim Hizmetleri A.Ş. Özel İstihdam Bürosu olarak 31/08/2024 – 30/08/2027 tarihleri arasında faaliyette bulunmak üzere, Türkiye İş Kurumu tarafından 26/07/2024 tarih ve 16398069 sayılı karar uyarınca 170 nolu belge ile faaliyet göstermektedir. 4904 sayılı kanun uyarınca iş arayanlardan ücret alınmayacak ve menfaat temin edilmeyecektir. Şikayetleriniz için aşağıdaki telefon numaralarına başvurabilirsiniz. Türkiye İş Kurumu İstanbul İl Müdürlüğü: 0212 249 29 87 Türkiye iş Kurumu İstanbul Çalışma ve İş Kurumu Ümraniye Hizmet Merkezi : 0216 523 90 26