BootcampHackathonHiring ChallengeTüm Etkinlikler
İş İlanlarıEğitimlerŞirketler
Yazılımcılara 5 IDE Tavsiyesi

Yazılımcılara 5 IDE Tavsiyesi

Kod yazma, hata ayıklama, derleme ve test etme gibi işlemleri tek bir kullanıcı dostu arayüzde bir araya getiren IDE'yi daha önce deneyimledin mi? En iyi 5 tanesini senin için sıraladık!
Techcareer.net
Techcareer.net
3.07.2023

Yazılımcılara 5 IDE tavsiyesi

Kısaltması Integrated Development Environment olan IDE, yazılımcıların çok daha basit bir şekilde uygulama kodlayabilmeleri için geliştirilen yazılımların hepsine verilen isimdir. IDE’ler sayesinde yazılımcılar web uygulamalarının yanı sıra ayrıca oyun ve eklenti de geliştirebilir. IDE’lerin içerisinde birçok farklı araç bulunur ve bundan dolayı IDE’ler kod yazma editörlerinden yapı olarak farklılaşır. IDE programları, yazılımcılara daha verimli ve sistematik bir şekilde çalışma imkanı sunar. En iyi kod editörlerini kullanarak da yazılımınızı geliştirmeniz mümkündür ancak IDE ile çok daha kısa bir sürede yazılımınızı geliştirme imkanınız bulunur. Ayrıca kod yazma program ücretsiz bulunabilecek birçok IDE sayesinde yazılımcılar için çok daha kolay bir hale dönüşür.

En İyi IDE Hangisidir?

“Yazılım dünyasında en iyi IDE hangisidir?” sorusu aslında çok geniş cevabı olan bir sorudur çünkü sorunun cevabı IDE kullanacak olan yazılımcının amaçlarına ve yazılıma göre değişir. Her yazılımın ihtiyaçları ve istekleri kendine özgüdür bundan dolayı en iyi IDE’yi yazılımınıza uyguladığınızda ihtiyaçlarınıza cevap alamazsanız kod yazma program sürecinizin aksama hatta sürecin uzama ihtimali bulunur. Yazılımcılar en iyi IDE’yi seçerlerken öncelikle yazılımlarının ihtiyaçlarını ve amaçlarını göz önünde bulundurur. IDE’lerin desteklediği diller, kullanım pratikliği ve maliyet gibi faktörler ise diğer göz önünde bulundurulması gerekilen faktörlerdir.

En Çok Kullanılan 5 IDE

Yazılımcılar IDE tavsiyesi istedikleri zaman karşılarına en çok çıkan 5 IDE bulunur. Bu en çok kullanılan IDE’ler sayesinde hem yazılım süreçleri kolaylaşır hem de yazılım üzerinde çok daha az zaman harcanır. İşte yazılımcıların karşısına en çok çıkmakta olan 5 IDE şunlardır:

  • Microsoft Visual Studio: Yazılım dünyasında en popüler IDE’lerden biri olan Microsoft Visual Studio, yazılımcıların yazdıkları kodları içinde barındırdığı yapay zeka desteği sayesinde otomatik olarak tamamlar. Microsoft Visual Studio özellikle Windows bilgisayar kod yazma programlarında sıklıkla kullanılır. Microsoft Visual Studio sayesinde Azure ile pratik ve etkili bir şekilde iletişim kurma imkanınız bulunur. Ayrıca Microsoft Visual Studio’nun içerisinde net geliştirme araçları, sürekli büyüyen geniş kütüphane, kişiselleştirilebilir gösterge tablosu ve pencereler bulunur. Yazılımcılar, Microsoft Visual Studio sayesinde yazılım sürecindeki performansı gerçek zamanlı bir şekilde izleme imkanı sunar. Microsoft Visual Studio’nun desteklediği başlıca diller XAML, Visual F#, Visual C++, Visual C#, Visual Basic, JScript, Javascrip, ASP.NET ve DHTML’dir.
     
  • Eclipse: Eclipse, bünyesinde gerek yazılım dünyasına yeni adım atan yazılımcılara gerekse profesyonel yazılımcılara hitap eden özellikler bulundurur. Ücretsiz olan ve esnek bir açık kaynağı bünyesinde bulunduran Eclipse aslında bir Java ortamıdır. Eclipse ilerleyen süreçlerde almış olduğu güncellemeler ile birçok eklentiye, uzantıya ve çeşitli özelliklere sahip olmuş ve bundan dolayı Java kod yazma programından farklılaşmıştır. Eclipse’in standart sürümü eklenti geliştirme ve java araçları ile sunulmakta olup hata ayıklama ve derleme desteği Eclipse’in en vazgeçilmez ve en iyi özellikleri arasında yer almaktadır. Ayrıca Eclipse kullanıcılarına modelleme, raporlama, test etme, grafik arayüzü oluşturma ve benzeri araçlara sahip olabilecekleri paket seçenekleri de sunar. Ruby, Python, C, C++, Java, Perl, PHP gibi başlıca dilleri destekleyen Eclipse yüksek eklenti destekleme kapasitesine de sahiptir.
     
  • Android Studio: Google tarafından tasarlanmış olan Android Studio, Android kullanımının artışı ile daha çok gündeme gelmeye başlamıştır. Android Studio “apk” uzantılı çıktıları alma amacıyla kullanılabileceği gibi aynı zamanda Android işletim sisteminde çalışacak uygulamaları geliştirmede de kullanılır. Android Studio tamamen ücretsiz bir şekilde kullanılmakta olup yazılımcılara geliştirmekte oldukları yazılımları canlı bir şekilde test etme imkanı sunar. XML, C++, Kotlin, Java dillerini destekleyen Android Studio, diğer IDE’lere göre çok daha fazla RAM kullanır.
     
  • Inteli J IDEA: Hem ücretli hem de ücretsiz sürümü bulunan Inteli J IDEA, Jet Brains tarafından geliştirilmiştir. Çoğunlukla profesyonel çözümler için tercih edilmekte olan Inteli J IDEA aynı zamanda mobil uygulamalarda da kurumsal teknolojiler geliştirmek için tercih edilmektedir. Bünyesinde geniş veri tabanı editörü bulundurması,  çoklu yapı sistemlerini desteklemesi, test çalıştırıcı ile kullanıcı ara birimi oluşturması, bünyesinde sürüm düzenleyicisi bulundurması, dağıtım ve ardından hata ayıklama işlevine sahip olması ve AIT mobile, Android ve İOS cihazlarını desteklemesi  gibi özellikleri Inteli J IDEA’yı; NASA, Twitter, Google, Samsung ve daha birçok dünya markasının yazılımlarını geliştirme aşamalarında tercih etmelerini sağlar. Yazılım dünyasına yeni adım atan yazılımcılar için başlangıçta bir miktar zor olabilecek Inteli J IDEA, Ruby, TypeScript, Kotlin, CoffeeScript, JavaScript, LESS, Python, Java, HTML, PHP, CSS dillerini desteklemektedir.
     
  • Xcode: Apple tarafından geliştirilmiş olan Xcode açık kaynak kodlu olup yazılımcılar ücretsiz bir şekilde faydalanabilmektedirler. Xcode, yazılımcılar tarafından iPad, iPhone, Mac gibi Apple cihazlarında uygulama oluşturmak için kullanılır. Yalnızca MacOS işletim sistemine sahip olan cihazlarda çalışabilen Xcode, içerisinde bulundurduğu assistant işlevi sayesinde bölünmüş kod çalışma alanına izin vermekte olup ayrıca içerisinde IOS için emülatör bulundurur. Ayrıca Xcode, kullanıcılarına Apple LLVM derleyici tarama kodu ile yazılımlarındaki performans sorunlarını tespit etmek ve gidermek için tavsiyeler sunar. Xcode’un desteklediği diller AppleScript, C, C++, Java, Objective-C ve Swift’tir.
     

Daha Fazla

Bootstrap Nedir? Bootstrap ile Neler Yapılır?

Bootstrap Nedir? Bootstrap ile Neler Yapılır?

Bu blogumuzda, Bootstrap’in ne olduğunu, nasıl çalıştığını ve web geliştirmede neden önemli olduğunu öğrenerek, mobil öncelikli ve duyarlı web siteleri oluşturmak için Bootstrap'i nasıl kullanabileceği konusunda bilgi kazanacaksın.
22.11.2024
5 Dakika

TECHCAREER

Hakkımızda
techcareer.net
Türkiye’nin teknoloji kariyeri platformu

SOSYAL MEDYA

LinkedinTwitterInstagramYoutubeFacebook

tr


en

Tüm hakları saklıdır
© Copyright 2024
support@techcareer.net
İşkur logo

Kariyer.net Elektronik Yayıncılık ve İletişim Hizmetleri A.Ş. Özel İstihdam Bürosu olarak 31/08/2024 – 30/08/2027 tarihleri arasında faaliyette bulunmak üzere, Türkiye İş Kurumu tarafından 26/07/2024 tarih ve 16398069 sayılı karar uyarınca 170 nolu belge ile faaliyet göstermektedir. 4904 sayılı kanun uyarınca iş arayanlardan ücret alınmayacak ve menfaat temin edilmeyecektir. Şikayetleriniz için aşağıdaki telefon numaralarına başvurabilirsiniz. Türkiye İş Kurumu İstanbul İl Müdürlüğü: 0212 249 29 87 Türkiye iş Kurumu İstanbul Çalışma ve İş Kurumu Ümraniye Hizmet Merkezi : 0216 523 90 26