BootcampHackathonHiring ChallengeTüm Etkinlikler
İş İlanlarıEğitimlerŞirketler
En İyi Full Stack Eğitimleri

En İyi Full Stack Eğitimleri

Fullstack nedir? En iyi Fullstack eğitimleri nelerdir? Techcareer.net olarak Teknoloji Yeteneğinin Kod Günlüğü ile teknoloji dünyasındaki merak ettiklerinizi yanıtlıyoruz.
Techcareer.net
Techcareer.net
26.02.2024
8 Dakika

Dijital dönüşümün hız kazandığı bu çağda full stack developer olabilmek teknoloji sektöründe önemli bir rekabet avantajı sağlar. Full stack geliştiriciler, modern web uygulamalarının her iki yönünü, yani hem ön yüzünü hem de arka yüzünü, tasarlayıp kodlayabilen uzmanlardır. Peki Full Stack geliştirici olmak için ne yapmalısın? Bunun ilk adımı hiç şüphesiz eğitimler ve kurslardır. Full stack developer eğitimi, kapsamlı bilgi ve beceriler elde etmeni sağlar. Aynı zamanda teknoloji dünyasında daha çok yönlü, esnek ve adaptasyonu yüksek bir geliştirici olmana yardımcı olur. En iyi full stack developer kursu ve eğitimleri ile karmaşık projelerde kendini daha iyi gösterebilirsin. İçeriğin devamına göz atarak, en iyi 10 full stack developer dersleri ve kurslarını öğrenebilirsin.

Full Stack Eğitimi Nereden Alınır?

Full stack developer, yazılımcılığın çok önemli bir bölümünü oluşturur. Bunun nedeni ise bu geliştiricilerin web sayfalarının iki yönünü de kodlayabilmesidir. Eğitimlerse, full stack developer’lar için önemli bir avantajdır. Full stack developer olarak eğitim aldığında karşına çıkacak iş fırsatları da değişebilir. Projelerdeki verimliliğin artacağı gibi aynı zamanda bu etkinliklerle hem front-end hem de back-end görevlerini yerine getirebilirsin.

Full stack developer eğitimleri, bireylere teknoloji sektöründe rekabetçi beceriler kazandırır. Kariyerini daha ileriye taşımak için full stack eğitimlerden faydalanabilirsin. Peki full stack eğitimi nereden alabilirsin? Bunun için pek çok seçenek mevcut. İstersen üniversitelerin sunduğu eğitimleri değerlendirebilir, istersen de online platformlardan yararlanabilirsin. Full Stack eğitimi almak için daha birçok yöntem mevcut. Sen de bu alanda eğitim almak istiyorsan, en iyi seçenekleri bir araya getirdik.

En İyi 10 Full Stack Eğitimi

Teknoloji sektöründe Full stack developer olabilmek için doğru eğitimi almak gerekir. Peki, bu kapsamlı bilgileri edinmek için hangi eğitimleri tercih etmelisin? Haydi gel, hem yeni başlayanlar hem de deneyimli geliştiriciler için en iyi 10 Full Stack eğitimi seçeneklerine göz atalım.

1-FreeCodeCamp

FreeCodeCamp, yazılım geliştirme ve programlama konusunda ücretsiz eğitim sunan popüler bir çevrimiçi platformdur. Ücretsiz bir şekilde kodlama öğrenirken aynı zamanda projeler oluşturup sertifikalar da kazanabileceğin Freecodecamp, başlangıçtan ileri seviyeye kadar birçok konuda ders içeriği sunar. Özellikle full stack developer olmak isteyenler için HTML, CSS, JavaScript, veritabanları, Git & GitHub, Node.js ve React gibi temel konulara odaklanan modüllerle FreeCodeCamp son derece kapsamlı modüllerden faydalanmanı sağlar.

FreeCodeCamp, teorik bilgiyi pratiğe dökmene imkan tanır. Kursun sonunda gerçek projelerle çalışma fırsatı elde edebilir ve öğrendiğin becerileri uygulayabilirsin. Dünya genelinde büyük ve aktif bir topluluğa sahip olan FreeCodeCamp’ta çevreni de genişletebilirsin. Özellikle bütçen sınırlıysa, kendini her konuda geliştirmek istiyorsan veya kendi hızında öğrenmekten hoşlanıyorsan FreeCodeCamp’ı değerlendirebilirsin.

2-The Odin Project

The Odin Project, yazılım geliştirme konusunda son derece kapsamlı eğitimlere sahip bir diğer platformdur. Özellikle Full Stack web geliştirme konusuna odaklandığı için bu alanda kendini geliştirmek isteyenlerin en çok tercih ettiği kurslar arasında yer alır. Web geliştirmenin temellerinden ileri düzey web geliştirmeye kadar pek çok konuda eğitimi bu platformda bulabilirsin.

Front-end'den back-end'e kadar web geliştirmede gereken tüm becerilere hakim olmanı sağlayan The Odin Project, teorik bilgiyi pratiğe dökme yaklaşımına büyük önem verir. Öğrenciler, gerçek hayatta karşılarına çıkabilecek konularda ve projelerde çalışabilir. Öğrenilen bilgileri pekiştirmeye yardımcı olan The Odin Project, eğitim içeriklerini ücretsiz sunan kurslardan biridir. Full stack developer eğitimi ücretsiz olması sayesinde kendini geliştirmek isteyen herkes avantajlı bir şekilde kayıt olabilir.

3-Coursera

Dünya genelindeki önde gelen üniversiteler ve kuruluşlarla iş birliği yapan Coursera, bir diğer önemli Full Stack eğitimi platformlarından biridir. Derece programları sunan bu popüler eğitim platformu, full stack developer olmak isteyenler için büyük öneme sahiptir. Coursera, çok sayıda kurs ve uzmanlık programıyla zengin bir kaynak sağlar. HTML, CSS ve JavaScript'ten Node.js, React ve MongoDB'ye kadar full stack development konularını kapsayan yüzlerce kursa Coursera’dan erişebilirsin.

Coursera'nın sunduğu kurslar, Stanford, Michigan, Yale gibi dünya genelinde tanınmış üniversitelerle ortak olarak hazırlanır. Yapılandırılmış öğrenme anlayışıyla hareket eden Coursera’da öğrenciler kendi hızında öğrenmeyi deneyimleyebilir. Kurs materyalleri, videolar, okuma materyalleri ve pratik projelerle de bilgilerini pratiğe dökebilirler. Tamamladığın kurs ve uzmanlık programlarının ardından Coursera’dan aldığın sertifikayla iş ilanlarına başvurabilirsin. Hem ücretli hem de ücretsiz kurs seçenekleri arasından sana en uygun olanları seçerek Coursera’da hemen eğitimlere başlayabilirsin.

4-Udemy

Udemy, pek çok uzmanlık alanında eğitimler sunan bir platform. Özellikle teknoloji ve yazılım geliştirme konularında geniş kurs yelpazesine sahip. Full stack developer olmayı hedefleyen bireyler için Udemy, başlangıçtan ileri seviyeye kadar sayısız eğitim materyali sunar. 130 binden fazla online kurs arasından Udemy ile Full Stack web geliştirme, front-end ve back-end teknolojileri, veritabanı yönetimi ve daha birçok konuda eğitimlere ulaşabilirsin.

Endüstri profesyonellerinin, deneyimli yazılım geliştiricilerinin ve konu uzmanlarının bilgi ve deneyimlerini eğitimlerle paylaşmasını sağlayan Udemy, sık sık düzenlediği indirimler ile eğitimlere herkesin ulaşmasına olanak tanır. Udemy’de satın aldığın kursa ömür boyu erişim olanağın bulunur. Dolayısıyla ders materyallerine istediğin zaman geri dönebilirsin. Alıştırmalar ve testlerle bilgileri pekiştirme imkanı tanıyan Udemy ile kendini Full stack konusunda en iyi şekilde geliştirebilirsin.
 

5-Codeacademy

İnteraktif bir öğrenme platformu olan Codeacademy, full stack developer olmayı hedefleyenler için başlangıç aşamasında son derece etkili eğitimler sunar. Codecademy'nin en dikkat çeken özelliği öğrencilere gerçek zamanlı geri bildirimler sunmasıdır. Böylece öğrenciler doğrudan kod yazma pratiği elde edebilir. Hızlı anlama ve uygulama kabiliyeti için etkili olan Codeacademy eğitimleri, HTML'den CSS'ye, JavaScript'ten Python'a kadar hemen hemen her programlama dili için kurslara sahiptir.

Öğrencilere hangi konuları, ne sırayla öğrenmeleri gerektiğini gösteren yol haritalarıyla öğrenme sürecini kolaylaştıran Codeacademy, full stack developer’ların hangi becerilere sahip olmaları gerektiği konusunda net perspektifler oluşturmaya da yardımcı olur. Temel konularda ücretsiz eğitimler sunan Codeacademy’de daha spesifik konularda ise ücretli eğitimlere ulaşabilirsin. Eğitimlerin sonunda çalışma hayatında karşılaşma ihtimalin olan alıştırmalarla öğrendiklerini uygulama olanağı da kazanabilirsin.

6-edX

edX, Harvard, MIT gibi dünyanın önde gelen üniversiteleri tarafından kurulmuş bir eğitim platformu. Bu yönüyle full stack developer eğitimi almak isteyenlerin de ilk tercihleri arasında yer alır. Teknoloji, bilim, matematik ve yazılım geliştirme konularında geniş bir kurs yelpazesi sunan edX, kapsamlı eğitimleri ile herkesi memnun eder. Önde gelen araştırma kurumları ve şirketlerle de anlaşmaları bulunan edX, endüstri standardında ve akademik açıdan yüksek kalitede eğitim materyallerinden faydalanmana yardımcı olur.

Full stack developer olma yolundaysan edX’te front-end'den back-end'e, veritabanı yönetiminden web uygulamalarının nasıl ölçeklendirileceğine kadar derinlemesine birçok konuda eğitimler alabilirsin. Aldığın eğitimler için sertifikalar da veren edX, itibarını artırmana yardımcı olur. Bu sayede şirketlere başvururken portföyünü daha zengin tutabilirsin. edX platformu, öğrencilere sorularını sorabilecekleri, tartışmalara katılabilecekleri ve diğer öğrencilerle iş birliği yapabilecekleri tartışma alanları da sunar.

7-Scrimba

İnteraktif kodlama dersleriyle tanınan Scrimba, web geliştirme ve programlama işiyle uğraşanların vazgeçilmezlerindendir. Öğrencilere kodları doğrudan düzenleme ve değiştirme imkanı tanıması sayesinde öğrenilenleri hızlıca uygulamaya yardımcı olan Scrimba, öğrencilerin kendi öğrenme yolunu seçmelerine de olanak tanır. Alanında uzman eğitmenler tarafından hazırlanan kurslarda HTML, CSS, JavaScript, React, Vue gibi popüler web geliştirme teknolojileri üzerine birçok ders alabilirsin.

Ücretsiz temel düzey derslerden ücretli ileri düzey derslere kadar geniş seçenekleriyle Scrimba, kendi bütçene göre tercihler yapmanı sağlar. Pratiğe dayalı bir öğrenme deneyimi arayan Full stack developer adayları için avantajlar sunan Scrimba’da konu sonlarında öğrenilen bilgileri pratiğe dökmek için etkinliklere de sahiptir. Full stack developer eğitimleri ile kendini geliştirmeyi düşünüyorsan mutlaka Scrimba’ya göz atmalısın.

8-Udacity

Udacity, Nanodegree adında kendi sertifika programlarına sahip kurslardandır. Bu platformda endüstri uzmanları ve büyük teknoloji şirketleriyle işbirliği içinde hazırlanan kapsamlı dersler yer alır. Nanodegree programlarıyla Udacity, kişileri belirli bir program üzerinde uzmanlaştırmayı sağlar. Udacity, Google, Facebook, Amazon gibi teknoloji devleriyle yakın iş birliği içerisinde olması iş bulma şansını artıran özelliklerdendir. Ders içerikleri güncel endüstri standartlarına uygun şekilde hazırlandığından yazılımcıların kendilerini çağa uygun şekilde geliştirmesi amaçlanır.

Udacity'nin derslerinde hem teorik bilgiler verilir hem de bu bilgilerin uygulanacağı gerçek hayatta karşılaşılan problemler sunulur. Öğrenciler, öğrendiklerini anlık olarak uygulayabilirler. Udacity'de öğrencilere eğitim süreçlerinde rehberlik eden mentorlar da atanabilir. Öğrencilere ders materyali, projeler veya kariyer planlama konusunda destek olan mentorlar, başlangıç düzeyindeki yazılımcılara büyük katkı sağlayabilir.

9-Pluralsight

Full stack developer olmayı hedefleyenler için bir diğer platform Pluralsight’tır. Pluralsight, sektördeki en iyi profesyoneller tarafından hazırlanan derslere sahiptir. Öğrencilerin mevcut yeteneklerini ölçmelerine ve eksiklerini tespit etmelerine yardımcı olacak değerlendirme testleriyle öğrenilenleri uygulama olanağı sunan Pluralsight, kapsamlı kurs kütüphanesiyle herkese hitap eder.

Web geliştirme, mobil uygulama geliştirme, veritabanı yönetimi, bulut teknolojileri ve daha birçok yazılım konusunda binlerce kursa sahip Pluralsight’ta öğrenciler ders materyallerini offline olarak da indirebilir ve internet bağlantısı olmadan öğrenmeye devam edebilir. Dolayısıyla öğrenme sürecini sınırlandırmaz.

10-Bootcamp’ler

Bu 9 eğitim platformunun yanı sıra çeşitli şirketler tarafından sunulan Bootcamp’ler de en iyi Full stack eğitimleri arasında yer alır. Yoğun ve kısa süreli olan bu eğitim programları, ortalama olarak birkaç hafta sürer. Bootcamp’lerde yazılımcılar, kendilerini geliştirmek istedikleri tüm alanlara yönelik eğitimlere ulaşabilir. Hem Full Stack Web Developer’lığa yönelik hem de yazılımcılığın tüm alt dallarına yönelik Bootcamp’lerle sen de kariyer hedeflerine daha emin adımlarla ulaşabilirsin.

Full Stack, yazılımcı dünyasının en önemli alt dallarından biri. Full stack developer’lar da şirketler için en gerekli personeller arasında. Sen de full stack developer Bootcamp ve diğer kurslarla kendini geliştirerek sektörün önde gelen isimlerinden biri olabilirsin. Techcareer.net’ten Bootcamp eğitimlerine ulaşabilirsin. Aynı zamanda kendini geliştirdiysen sana uygun iş ilanlarına göz atabilirsin!

Sıkça Sorulan Sorular

Ne kadar sürede full stack develover olunur?

Sıkı çalışmalar ve alınacak eğitimlerle 1 yıla yakın bir sürede full stack developer olmak mümkündür.

İş ilan başvurularını nereden yapabilirim?

İş ilan başvurularını Techcareer'in iş ilanları sayfasından kolayca yapabilirsin.

Junior aday olarak iş ilanlarına başvurabilir miyim?

Evet, junior adaylar olarak da iş ilanlarına başvurabilirsin. Bunun için tek yapman gereken junior adaylar arayan şirketleri ve iş ilanlarını incelemek.

Bootcamp katılım şartları nelerdir?

Bootcamp’lere katılım için en önemli şart teknoloji alanında kendini geliştirmeyi hedeflemendir. Hedefine ulaşmanı sağlayacak Bootcamp’e kolaylıkla katılabilirsin.

Bootcamp eğitimleri ücretli midir?

Techcareer’in sunduğu Bootcamp eğitimleri ücretsizdir. Sana hitap eden Bootcamp’lerden dilediğine başvurunu kolaylıkla yapabilirsin.
 


Daha Fazla

Neural Networks (Sinir Ağları) Nedir? Nasıl Çalışır?

Neural Networks (Sinir Ağları) Nedir? Nasıl Çalışır?

Neural Networks (Sinir Ağları) nedir? Neural Networks ne işe yarar? Techcareer.net olarak Teknoloji Yeteneğinin Kod Günlüğü ile teknoloji dünyasındaki merak ettiklerinizi yanıtlıyoruz.
23.12.2024
6 Dakika

TECHCAREER

Hakkımızda
techcareer.net
Türkiye’nin teknoloji kariyeri platformu

SOSYAL MEDYA

LinkedinTwitterInstagramYoutubeFacebook

tr

en

Tüm hakları saklıdır
© Copyright 2024
support@techcareer.net
İşkur logo

Kariyer.net Elektronik Yayıncılık ve İletişim Hizmetleri A.Ş. Özel İstihdam Bürosu olarak 31/08/2024 – 30/08/2027 tarihleri arasında faaliyette bulunmak üzere, Türkiye İş Kurumu tarafından 26/07/2024 tarih ve 16398069 sayılı karar uyarınca 170 nolu belge ile faaliyet göstermektedir. 4904 sayılı kanun uyarınca iş arayanlardan ücret alınmayacak ve menfaat temin edilmeyecektir. Şikayetleriniz için aşağıdaki telefon numaralarına başvurabilirsiniz. Türkiye İş Kurumu İstanbul İl Müdürlüğü: 0212 249 29 87 Türkiye iş Kurumu İstanbul Çalışma ve İş Kurumu Ümraniye Hizmet Merkezi : 0216 523 90 26