BootcampHackathonHiring ChallengeTüm Etkinlikler
İş İlanlarıEğitimlerŞirketler
Mutlaka Dinlemeniz Gereken PHP Podcastleri

Mutlaka Dinlemeniz Gereken PHP Podcastleri

PHP Podcastleri nedir? Hangi PHP Podcastlerini dinlemelisin? Techcareer.net olarak Teknoloji Yeteneğinin Kod Günlüğü ile teknoloji dünyasındaki merak ettiklerinizi yanıtlıyoruz.
Techcareer.net
Techcareer.net
13.03.2024
8 Dakika

Web geliştiricisi olmak kesintisiz bir öğrenme yolculuğu anlamına gelir. İyi bir web developer sürekli olarak kendini geliştirebilmeli, yeni teknolojileri ve güncel gelişmeleri yakından takip edebilmelidir. Güncel yazılım teknolojilerine ait eğitimler ve dokümantasyonlar yeni konular hakkında bilgi edinmek için en önemli kaynaklar arasında yer alır. Bir diğer önemli haber alma kaynağı da hiç şüphesiz podcastlerdir. Birkaç dakikanı ayırıp bazı iyi podcastleri dinlemeyi denediğinde bu kaynakların seni nasıl beslediğine inanamayacaksın. Üstelik bunu boş zamanlarını değerlendirmek için kullanabileceğin eğlenceli bir etkinlik haline getirebilirsin. Spor yaparken, yemek yerken, seyahat ederken veya uykuya dalmadan önce favori podcast kanallarını dinleyebilir, tecrübeli yazılımcılardan hap niteliğinde bilgiler edinebilirsin.

En İyi PHP Podcastleri

Haydi gel, her PHP web geliştiricinin dinlemekten keyif alabileceği 15 podcaste yakından göz atalım.

1. PHP Roundtable

YouTube üzerinden canlı olarak yayınlanan PHP Roundtable podcast Sammy K. imzası taşır. Milyonlarca kişinin takibinde olan bu seri yayınlar, kaliteli tartışmalara ev sahipliği yapar. PHP’nin farklı yönlerini keşfetmek ve yeni teknolojilerden haberdar olmak istersen bu kanalı takibine alabilirsin. Kendi kendini yetiştirmiş PHP programcılarının teknik röportaj önerileri ve WordPress hakkında her şey gibi podcastler ile PHP bilgini genişletebilirsin.

2. Laravel News

Yaygın olarak kullanılan Laravel framework detaylarına inmenin tam zamanı. Güncel Laravel konuları hakkında hararetli tartışmaların yer aldığı Laravel News, PHP geliştiricilerinin radarında olan popüler bir podcasttir. Verileri tablolamak, DOM taraması yapmak, API belgelerini karıştırmak veya sıfır kesinti süresi ile Forge etmek gibi popüler yayınlara bu kanaldan ulaşabilirsin.

3. Voice of the elePHPant

Bu kanalın ismi gibi içerikleri de oldukça eğlenceli. Binlerce abonesi ile web geliştirme alanında değerli bir kaynak olan Voice of the elePHPant, PHP dünyasındaki en son gelişmeleri ele alır. David Bisset, Michelangelo van Dam ve Matthias Noback gibi önemli yazılımcıları konuk alan kanalda PHP ile alakalı hemen her konuya değinilir.

4. DevMode.fm

YouTube, Spotify ve TuneIn gibi farklı platformlarda ortak yayınlar açan devMode.fm, önemli PHP podcast yayıncıları arasında yer alır. Patrick Harrington, Jonathan Melville, Andrew Welch, Michael Rog, Earl Johnston, Lauren Dorman, Matt Stein, Marion Newlevant, Jennifer Blumberg, Ben Croker ve Ryan Irelan katkılarıyla hazırlanan podcast, modern web geliştirme süreçlerine önemli katkılarda bulunur. Piyasada kabul gören en yeni araç ve teknolojiler hakkında bilgi edinmek için devMode podcastini takip edebilirsin.

5. PHPUgly

Yeni katılımcıların desteğiyle sürekli büyüyen PHPUgly, birbirinden eğlenceli podcastler ile dikkat çeker. Talk show tadında bir yayın arayışındaysan doğru yerdesin. Eric, John ve Thomas tarafından paylaşılan hikayeler PHP'nin kuytuda kalmış yönlerini gün yüzüne çıkarır. Yapay zekâ gerçeklerinden Laravel Prompts belgelerine, JetBrains özelliklerinden start-up kuruluş maceralarına kadar hemen her konuda sıra dışı bir içeriğe rastlamak mümkündür.

6. Coding Blocks

Son yılların etkileyici yazılım kanalları arasında yer alan Coding Blocks, Allen Underwood, Joe Zack ve Michael Outlaw tarafından sunulur. Bu kanalda nasıl daha iyi bir yazılım geliştiricisi olabileceğini gösteren önemli tüyolar paylaşılır. Hata ayıklama nasıl yapılır, prototip hazırlarken nelere dikkat edilir, elastik arama neden önemlidir ve PHP frameworkleri nasıl seçilir gibi önemli konulara yer verilir.

7. PHP Architect

2002 yılından beri yayında olan PHP Architect, temel PHP mimarisi hakkında değerli bilgiler içerir. Klasik yaklaşımlar ile modern PHP çatıları arasındaki çekişmeler tüm yalınlığıyla aktarılır. Kaliteden ödün vermeden nasıl yüksek hızla çalışan bir PHP mimarisi oluşturulabilir veya PHP geliştiriciler her gün karşılaştıkları sorunların üstesinden nasıl gelir? Bu tarz soruların hepsini PHP Architect podcastleri ile öğrenebilirsin.

8. Code Pen

Web geliştiriciler için sosyal bir gelişim ortamı sunan Code Pen, gelişmiş IDE araçları sayesinde çalışmalarını sergilemene, yazdığın kodları anlık olarak görüntülemene ve test etmene imkân tanır. Yazılıma daha geniş gözlüklerle bakmak isteyenlerin adresi olan Code Pen, sektördeki en iyi geliştiricileri ayna masada buluşturur. Kanalda yayınlanan podcastler modern tasarım mimarileri, veri tabanı güvenlik açıkları ya da kodlama yaparken başvurulan hata ayıklama araçları gibi konulara ışık tutar.

9. Software Engineering Radio

Yazılım mühendislerinin radyo kanalı Software Engineering Radio, sektörün nabzını tutar ve en önemli yazılım trendlerine odaklanır. Topluluktaki deneyimli yazılımcılar ile yapılan röportajlar güncel sorunları ve değerli gelişmeleri gün yüzüne taşır. Yüzlerce podcast ile hemen her alanda bilginin paylaşıldığı platformda PHP hakkında da önemli gelişmelere değinilir. Charles Weir ile yapılan siber güvenlik söyleşilerinden Warp.dev CEO’su Zach Lloyd’in podcastlerine kadar her türde söyleyişe bu kanalda rastlayabilirsin.

10. PHP Internals

Popüler PHP podcastleri arasında yer alan PHP Internals, yazılım geliştiricilerin sıklıkla ziyaret ettiği kanallardan biridir. Derick Rethans'ın sahibi olduğu podcast kanalı, en yaygın PHP sorunlarını derinlemesine inceleyerek analiz eder. Kullanımdan kaldırılan paket eklentilerinden en güncel sistem sürümlerine kadar PHP ile ilgili her konuda detaylı bilgilendirmelere ulaşmak için bu kanalı takipte kalabilirsin.

11. That Podcast

İki değerli teknoloji uzmanı Beau Simensen ve Dave Marshall tarafından yayınlanan That Podcast, yazılıma merak salan amatör veya profesyonel herkese yol gösterici içerikler sunar. En temel yazılım geliştirme muhabbetlerinden endüstride söz sahibi yazılımcıların deneyimlerine, yazılıma yeni başlayanlar için yol haritalarından soru cevap söyleşilerine kadar her çeşit sohbete bu kanalda denk gelebilirsin.

12. Eat Sleep Work Repeat

Apple Podcasts portalında yayınlanan Eat Sleep Work Repeat; iş etiği, çalışma kültürü, çalışma tüyoları ve verimlilik üzerine değerli bilgilerin paylaşıldığı bir kanaldır. Bruce Daisley tarafından yönetilen kanala alanında uzman yazılımcılar, psikologlar, bilim insanları, iş insanları ve sporcular konuk olur. Etkileşimli oturumlarda odaklı çalışmanın sırları nelerdir? Ekip çalışmasını var eden dinamikler nasıl belirlenir? Kuşaklar arası çatışmalar nasıl giderilir? tarzındaki niş sorulara bolca yer verilir.

13. Bits and Trees

Yazılım geliştiricileri için özel olarak hazırlanan Bits and Trees podcastleri yazılım dünyasına ait haberleri ve güncel PHP sürümleri gibi başlıca yazılım teknolojilerini derinlemesine ele alır. Yazılım altyapılarına hayat veren ürün mühendisleri veya yazılımda etik ve temel değerler benzeri çizgi dışında yer alan çok sayıda bilgilendirici içeriğe bu kanalda rastlamak mümkündür.

14. The Web Ahead

Jen Simmons öncülüğünde hazırlanan The Web Ahead, yazılımın geleceğine ışık tutan podcastlerle dikkat çeker. Yapay zekanın geleceği, yenilikçi web tasarım çözümleri, akıllı otomasyonlar ve algoritmik sistemler gibi fütüristik teknolojilerin işlendiği kanalda dünyaca ünlü birçok isim de konuk olarak yer alır.

15. CTRL ALT DELETE

Emma Gannon'un sunduğu CTRL ALT DELETE, spontane etkileşimlerle ilerleyen ve dinleyenlere keyifli anlar yaşatan bir diğer önemli podcast’tir. On milyonun üstünde takipçisi olan kanalda teknoloji endüstrisinin tanınmış simalarına yer verilir. Haftalık olarak düzenlenen podcastlerde dijital çağın gereklilikleri ve teknolojik alışkanlıkların insan yaşamı üzerindeki etkileri gibi farklı konular işlenir. Biraz gündem dışına çıkmak ve PHP muhabbetlerinden arda kalan zamanları değerlendirmek için bu eğlenceli podcastlere göz atabilirsin.

PHP Nerede Kullanılır?

Açık kaynak kodlu bir programlama dili olan PHP (Hypertext PreProcessor) yazılımcılara farklı alanlarda çeşitli projeler geliştirebilme olanağı sunar. HTML içine gömülü bir dil olan PHP, çok fazla komut kullanmadan HTML işaretlemeleri yapabilmene ve web yapılarını pratik bir şekilde tasarlayabilmene olanak tanır. PHP'nin kullanım kolaylığı onu hem back-end hem de full-stack web geliştirme süreçleri için temel bir birleştirici haline getirir. Veri şifreleme ve yetki kısıtlamaları gibi dahili güvenlik özelliklerine de sahip olan PHP ile web sistemlerini güvenli bir şekilde kurgulamak kolaylaşır.

Dinamik web siteleri ve uygulamaları oluşturmak için sıklıkla tercih edilen PHP, genel amaçlı ve sunucu taraflı bir kodlama dilidir. Sunucu taraflı komut oluşturma yetenekleri PHP’nin back-end alanında elini güçlendirir. Formlardan veri çekmek, dinamik sayfa içerikleri hazırlamak, veri tabanını yönetmek, yönetici panelleri oluşturmak ve çerezleri düzenlemek gibi işlerin tamamı PHP ile gerçekleştirilebilir. Ayrıca WordPress, Shopify, Drupal ve WooCommerce gibi çok yönlü CMS’ler (İçerik Yönetim Sistemleri) de PHP desteği ile gelir.

PHP Kullanmanın Avantajları ve Dezavantajları

Web tabanlı projelerde, CMS çözümlerinde ve büyük veri uygulamalarının geliştirilmesinde tercih edilen PHP’nin başlıca avantajlarına ve dezavantajlarına hızlıca göz atabilirsin.

PHP Kullanmanın Avantajları

  • Geniş dokümantasyon ve anlaşılır sözdizimi ile öğrenim sürecini hızlandırır.
  • Sorunsuz kurulum süreci sayesinde farklı çalışma ortamlarının kolaylıkla oluşturulmasını sağlar.
  • Platformlar arası bir yazılım dili olduğu için farklı projeleri yönetmek için idealdir.
  • Kompakt yapısıyla veri tabanına kolayca entegre olur ve geliştiriciler tarafından pratik bir şekilde derlenebilir.
  • Temel kod dizinleri sunucu tarafında, HTML içine gömülü kodlar da tarayıcıda yürütülür.
  • Dünyanın en popüler programlama dilleri arasında yer alır ve aktif bir topluluk desteğine sahiptir.
  • MySQL, PostgreSQL, SQL Server, Oracle ve Interbase gibi popüler veri tabanları ile kullanılabilir.
  • Eklenti desteği sayesinde farklı uygulamaları zenginleştiren çözümler üretmeye olanak tanır.

PHP Kullanmanın Dezavantajları

  • Açık kaynak kodlu eklentiler nedeniyle belli güvenlik zafiyetlerini beraberinde getirebilir.
  • PHP frameworkleri ve eklentileri online uygulamaların yavaşlamasına neden olabilir.
  • Hata ayıklama araçları ve uygulamaları kısıtlıdır.
  • PHP popülaritesi her geçen yıl biraz daha azalır.

Sen de web geliştirici olmak için eğitim kamplarına katılmak ister misin? Bunun için Techcareer.net tarafından ücretsiz olarak düzenlenen bootcamp maratonlarına katılabilir, uzmanlaşmak istediğin konuda üst düzey bir eğitim alabilirsin. Aldığın eğitimlerle kariyerine yön verebilir, yeteneklerini sergilemekte çekinmeyeceğin Hackathon etkinliklerine dahil olabilir ve yazılım geliştirici iş ilanları için başvuruda bulunabilirsin.

Sık Sorulan Sorular

Wordpress kullanmak için PHP bilmek gerekir mi?

Hazır temalar üzerinden Wordpress kullanmak için PHP bilmek gerekmez ancak WordPress geliştiricisi olmak için iyi seviyede PHP bilmek gerekir.

PHP front-end mi back-end mi?

PHP sunucu taraflı yani back-end işlemler için geliştirilmiş bir programlama dilidir.

PHP ile neler yapılabilir?

Sunucu taraflı verileri işlemek, sunucuda yer alan dosyaları düzenlemek, veri tabanını yönetmek ve sunucu ayarlarını optimize etmek gibi işlemleri PHP ile gerçekleştirebilirsin.

PHP nasıl öğrenilir?

Eğitim videoları ve PHP dokümantasyonları bu dili öğrenmek için öncü kaynaklar arasında yer alır. Özel olarak düzenlenen bootcamp eğitimleri de öğrenme sürecini önemli ölçüde hızlandırır.

Bootcamp katılım şartları nelerdir?

Çeşitli uzmanlık alanlarına uygun olarak tasarlanan bootcamp eğitimlerinin katılım şartları eğitimin seviyesine göre farklılık gösterebilir.

Bootcamp eğitimleri ücretli midir?

Techcareer.net bootcamp eğitimleri tamamen ücretsizdir.

İş ilan başvurularını nereden yapabilirim?

Techcareer.net iş ilanları sayfası üzerinden başvuruda bulunabilirsin.

İş ilan başvurularına hangi özellikleri sağlarsam başvurabilirim?

İşveren tarafından özel olarak belirtilen başvuru koşullarını karşılaman yeterlidir.

 


Daha Fazla

Neural Networks (Sinir Ağları) Nedir? Nasıl Çalışır?

Neural Networks (Sinir Ağları) Nedir? Nasıl Çalışır?

Neural Networks (Sinir Ağları) nedir? Neural Networks ne işe yarar? Techcareer.net olarak Teknoloji Yeteneğinin Kod Günlüğü ile teknoloji dünyasındaki merak ettiklerinizi yanıtlıyoruz.
23.12.2024
6 Dakika

TECHCAREER

Hakkımızda
techcareer.net
Türkiye’nin teknoloji kariyeri platformu

SOSYAL MEDYA

LinkedinTwitterInstagramYoutubeFacebook

tr

en

Tüm hakları saklıdır
© Copyright 2024
support@techcareer.net
İşkur logo

Kariyer.net Elektronik Yayıncılık ve İletişim Hizmetleri A.Ş. Özel İstihdam Bürosu olarak 31/08/2024 – 30/08/2027 tarihleri arasında faaliyette bulunmak üzere, Türkiye İş Kurumu tarafından 26/07/2024 tarih ve 16398069 sayılı karar uyarınca 170 nolu belge ile faaliyet göstermektedir. 4904 sayılı kanun uyarınca iş arayanlardan ücret alınmayacak ve menfaat temin edilmeyecektir. Şikayetleriniz için aşağıdaki telefon numaralarına başvurabilirsiniz. Türkiye İş Kurumu İstanbul İl Müdürlüğü: 0212 249 29 87 Türkiye iş Kurumu İstanbul Çalışma ve İş Kurumu Ümraniye Hizmet Merkezi : 0216 523 90 26