BootcampHackathonHiring ChallengeTüm Etkinlikler
İş İlanlarıEğitimlerŞirketler

Data Scientist ne iş yapar?

Veri Bilimcileri, veri analizi, modelleme, makine öğrenimi, derin öğrenme ve veri madenciliği gibi metotlarla verileri inceleyen ve verilerden anlamlı bilgiler çıkarmak için analiz eden kişilerdir.

Veri bilimciler, uygun verileri toplar ve verileri düzenlemek için işlemler yaparlar. Bunun yanı sıra veri görselleştirme tekniklerini kullanarak verileri analiz ederler ve görselleştirirler. Bu analizler sonrasında da anlamlı bilgileri tespit ederler.

Makine öğrenimi ve yapay zekâ tekniklerini kullanarak verileri kullanışlı tahminleme modellerine dönüştürerek gelecekteki olayları tahmin etmek ve karar vermek için kullanılırlar. Genellikle daha karmaşık ve büyük veri setleri üzerinde çalışırlar.

Verilerin sonuçlarını paylaşmak için verileri grafikler, tablolar ve interaktif görsel araçlarla daha anlaşılır hale getirirler. Veri modellerinin sürekli olarak iyileştirilmesi ve güncel tutulması süreçlerinden sorumludurlar. Veri bilimcileri yaptıkları gelişmiş analizler sayesinde İşletme stratejilerine doğrudan katkı sağlarlar.

Veri bilimcileri, veri analizi ve model geliştirme için Python ve R gibi programlama dillerini kullanırlar. Veri bilimi alanı son dönemlerde oldukça popülerleşen ve veriye dayalı kararlar alınmasını sağlayarak işletmeler için rekabet avantajı sağlayan bir alandır.

Data Scientist nasıl olunur?

Veri bilimci olmak için istatistik, bilgisayar veya matematik vb. alanlarda eğitim alarak temel bilgi ve becerilere sahip olmak oldukça önemlidir. Veri bilimi, istatistik ve matematik gibi temellere dayanır. İstatistik ile ilgili temel teoremler ve analizler konusunda bilgi sahibi olunması da burada bir avantaj sağlayacaktır.

Özellikle Python, R gibi programlama dilleri veri bilimcileri tarafından sıklıkla kullanılmaktadır. Ayrıca SQL gibi Veritabanı sorgulama dillerini bilmekte avantaj sağlayacaktır.

Pandas, Seaborn, Scikit-Learn, Numpy gibi veri bilimi alanında sıklıkla kullanılan bazı toollar da vardır. Bu toollara hakim olmak veri analizi ve model geliştirme sürecinde sizleri öne çıkarır. Bunların yanı sıra makine öğrenimi ve yapay zeka gibi konularda da kendinizi geliştirmek için eğitimlere ve kurslara katılabilir, videolar izleyebilirsiniz.

Sektördeki gelişmeleri takip etmek ve kendinizi güncel tutmak için Kaggle üzerinden yayınlanan birçok yarışmaya da katılabilirsiniz. Yine Techcareer.net tarafından hazırlanan ücretsiz bootcamplere katılım sağlayabilirsiniz.

TECHCAREER

Hakkımızda
techcareer.net
Türkiye’nin teknoloji kariyeri platformu

SOSYAL MEDYA

LinkedinTwitterInstagramYoutubeFacebook

tr

en

Tüm hakları saklıdır
© Copyright 2024
support@techcareer.net
İşkur logo

Kariyer.net Elektronik Yayıncılık ve İletişim Hizmetleri A.Ş. Özel İstihdam Bürosu olarak 31/08/2024 – 30/08/2027 tarihleri arasında faaliyette bulunmak üzere, Türkiye İş Kurumu tarafından 26/07/2024 tarih ve 16398069 sayılı karar uyarınca 170 nolu belge ile faaliyet göstermektedir. 4904 sayılı kanun uyarınca iş arayanlardan ücret alınmayacak ve menfaat temin edilmeyecektir. Şikayetleriniz için aşağıdaki telefon numaralarına başvurabilirsiniz. Türkiye İş Kurumu İstanbul İl Müdürlüğü: 0212 249 29 87 Türkiye iş Kurumu İstanbul Çalışma ve İş Kurumu Ümraniye Hizmet Merkezi : 0216 523 90 26