BootcampHackathonHiring ChallengeTüm Etkinlikler
İş İlanlarıEğitimlerŞirketler

Quality Assurance Specialist ne iş yapar?

Test Uzmanları, genel olarak yazılım geliştirme süreçlerinde aktif olarak görev alırlar. Yazılım ürünlerinin kalitesini ve performansını sağlama, hataları tespit etme ve düzeltme, kullanıcı deneyimini iyileştirme ve projelerin başarılı bir şekilde tamamlanmasını destekleme görevlerini yürütürler.

Yazılım ürünlerinin test planlarını ve test stratejilerini hazırlar. Yazılımın doğru çalışıp çalışmadığını ve hataları tespit etmek için test senaryolarının hazırlanmasında aktif olarak görev alırlar. Manuel test süreçlerinin devamı olan kısımda otomasyon test araçları yardımıyla ürünün belirli işlevlerini otomatize eder ve tekrarlayan test işlemlerini hızlandırarak tutarlı sonuçlar elde etmemizi sağlarlar. Test Uzmanları, developerlar ile sürekli iletişim halinde kalarak bulunan hataların hızlı bir şekilde çözümlenmesine yardımcı olurlar.

Bu görevlerinin yanı sıra yüksek trafik ve yük altında performanslı çalışıp çalışmadığını ölçmek için performans testleri, güvenlik açıklarını bulmak için güvenlik testleri yaparak veri sızıntıları ve diğer güvenlik tehditlerini değerlendirirler.

Mevcut yazılımın güncellemelerini sağlayarak yeni sürümlerin çıkarılmasına ve mevcut sürümlerin de devam etmesine katkıda bulunurlar.

Test Uzmanları; Ürünün kullanıcıların beklentilerini karşılayacak şekilde çalışmasını sağlamak için önemli bir rol oynarlar. Hataların erken tespiti ve düzeltilmesi, development ekibine gerekli geri bildirimlerin verilmesi kısmında aktif olarak görev alırlar.

Quality Assurance Specialist nasıl olunur?

İlk olarak test alanında temel bilgilere sahip olmak önemlidir. Bu nedenle test alanına ilişkin kitaplar okuyarak veya çevrimiçi kaynakları araştırarak adım atabilirsiniz.

Herhangi bir lisans veya ön lisans programından mezun olmak temel seviyede bilgi sahibi olunması açısından önemli olabilir ancak test alanına ilgisi olan herkes temel bilgileri öğrenme noktasında kendinize yatırım yapabilirsiniz.

Bu alanda kullanılan toolları bilmenin birçok faydası vardır. TestRail, TestLink gibi test yönetimi JIRA, Bugzilla, Redmine gibi hata izleme araçları en çok kullanılan araçlardır. Bunların yanı sıra yazılım testlerini otomatikleştirmek için Java ve/veya Python gibi programlama dillerini öğrenebilirsiniz.

İlgili alanda sertifikalar almak da kariyer gelişiminize önemli bir katkı sağlayacaktır. ISTQB (International Software Testing Qualifications Board) sertifikası bu alanda yaygın olarak kabul görmektedir.

Sektör etkinliklerine, Techcareer.net’in düzenlediği etkinliklere ve bootcamplere de katılmak yeni bilgiler edinmek ve var olan bilgileri güncel tutmak için sizlere fayda sağlayacaktır.

TECHCAREER

Hakkımızda
techcareer.net
Türkiye’nin teknoloji kariyeri platformu

SOSYAL MEDYA

LinkedinTwitterInstagramYoutubeFacebook

tr

en

Tüm hakları saklıdır
© Copyright 2025
support@techcareer.net
İşkur logo

Kariyer.net Elektronik Yayıncılık ve İletişim Hizmetleri A.Ş. Özel İstihdam Bürosu olarak 31/08/2024 – 30/08/2027 tarihleri arasında faaliyette bulunmak üzere, Türkiye İş Kurumu tarafından 26/07/2024 tarih ve 16398069 sayılı karar uyarınca 170 nolu belge ile faaliyet göstermektedir. 4904 sayılı kanun uyarınca iş arayanlardan ücret alınmayacak ve menfaat temin edilmeyecektir. Şikayetleriniz için aşağıdaki telefon numaralarına başvurabilirsiniz. Türkiye İş Kurumu İstanbul İl Müdürlüğü: 0212 249 29 87 Türkiye iş Kurumu İstanbul Çalışma ve İş Kurumu Ümraniye Hizmet Merkezi : 0216 523 90 26