Techcareer.net Komünite Bülteni: Ekim 2024
Merhaba Techcareer.net Komünitesi!
Ekim ayında Techcareer.net olarak çok heyecan verici etkinlikler ve gelişmeler yaşadık. İşte bu ayın öne çıkanları:
Geleceğin Geliştiricileri ve Teknoloji Liderleri: Yazılım Toplulukları
2024 yılında bir öğrencinin kendisi için yapabileceği en büyük yatırımlardan biri, alanı dahilindeki projeler üzerinde çalışarak kendini geliştirmektir. Bunu yapmanın en etkili yolu da öğrenci topluluklarından geçmektedir. Bu topluluklar genelde tek bir alana hizmet etseler de iyi tasarlanmış ve iyi yönetilen bir topluluk kendi içinde oluşturduğu departmanlar ile pek çok alanda öğrenciye gelişme fırsatı sunar. Bu fırsatların sadece yazılımcı olmak isteyen öğrencilere değil, aynı zamanda satış, pazarlama, proje yönetimi, IT, operasyon yönetimi gibi alanlarda ilerlemek isteyen öğrencilere de sunulması topluluğun ayakta durması için önem taşır. Bu nokta da iş size, yani topluluk yöneticisine kalır.
GPT-4 Nedir? GPT-4 Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
GPT-4 çeşitli konu ve görevlere ilişkin doğal dil metinleri oluşturabilen büyük ölçekli bir dil modelidir. Büyük miktarda veriden öğrenmek ve belirli bir girdiye dayalı olarak metin oluşturmak için self-attention adı verilen bir tekniği kullanan derin sinir ağıdır. Derin sinir ağı ile çalışan yapay zeka modeli, 1,8 trilyon parametreye sahiptir. Ayrıca web metinleri, kitaplar, haber makaleleri, sosyal medya gönderileri, kod parçacıkları gibi verilerden oluşan yaklaşık 1 petabaytlık data kümesine sahiptir.
Oyun Geliştiriciliği: Dijital Dünyanın Yeni Yüzü
Oyun geliştiriciliği, son yıllarda hızla yükselen ve büyük ilgi gören bir alan olarak dikkat çekmekte. Özellikle, oyun geliştirici maaşları ve kariyer olanaklarındaki artış, pek çok kişinin bu alana yönelmesine neden oluyor. Oyun geliştiricisi olma süreci ise birçok adım ve farklı becerilerin geliştirilmesini gerektirir. Bu süreçte izlenecek yollar, tercih edilebilecek oyun geliştirme programları ve alınabilecek eğitimler, başarılı bir kariyerin temel taşlarını oluşturur. Bu yazıda, oyun geliştirici olmayı hedefleyenler için atılması gereken adımlar, sektördeki önemli araçlar ve eğitim fırsatlarına dair kapsamlı bilgiler sunuluyor.
Teknofest 2024: Adana’da ziyaretçilerimizle buluştuk!
Teknofest 2024: Adana etkinliği, 2-6 Ekim tarihlerinde Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda gerçekleşti ve 1.100.000 ziyaretçiyi ağırladı. Techcareer.net olarak bu büyük organizasyonda biz de standımızla yer aldık.
Beş gün boyunca standımızı ziyaret eden teknoloji meraklılarıyla keyifli sohbetler gerçekleştirdik, üniversiteli arkadaşlarımızla toplulukları hakkında fikir alışverişinde bulunduk. Özellikle “Techcareer.net Game” oyunumuz, büyükten küçüğe tüm ziyaretçilerimizin ilgisini çekti ve en yüksek puanı alan katılımcılarımıza hediye çekleri dağıttık. Etkinlik boyunca Instagram hesabımızdan standımızı ve ziyaretçilerimizi içeren günlük paylaşımlar yaparak bu heyecanı takipçilerimize de aktardık.
Sabancı Üniversitesi, IEEE topluluğunun düzenlediği Work in Progress 2024 etkinliğine Ana Sponsor olarak katıldık!
13 Ekim'de Sabancı Üniversitesi IEEE topluluğu tarafından düzenlenen Work in Progress etkinliğinde Techcareer.net olarak Ana Sponsor olarak yer aldık. Standımızda teknoloji alanında kariyer hedefleyen öğrencilerle bir araya gelerek keyifli sohbetler gerçekleştirdik. Ayrıca, Community Lead'imiz Enes Evkuran "Teknolojide Kariyer" başlıklı oturumuyla sahnede değerli bilgiler paylaştı. Aynı sahnede, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da yer alması etkinliğe ayrı bir anlam kattı.
Developer Summit 2024 etkinliğinde Altın Sponsor Techcareer.net!
Devnot'un Developer Summit etkinliğinde altın sponsor olarak Techcareer.net standımızla yer aldık. Teknolojiye ilgi duyan katılımcılarla ve özellikle senior adaylarla verimli sohbetler gerçekleştirdik. Kariyer fırsatları, sektördeki yenilikler ve yazılım dünyasındaki gelişmeler üzerine fikir alışverişinde bulunarak yeni bağlantılar kurduk. Etkinlik, hem yazılım topluluğuyla bir araya gelmemiz hem de sektördeki uzmanlarla network geliştirmemiz açısından oldukça faydalı geçti.
- 16 üniversite topluluğu aramıza katıldı!
- 9 bootcamp ve workshop gerçekleştirdik!
- Discord sunucumuz 6.036 üyeye ulaştı.
- 5 fiziksel fuar etkinliğine katıldık.
- Üniversite topluluklarına özel Data Science 101, Cyber Security 101 ve C# Code Challenge bootcampleri gerçekleştirdik.
Yapay Zeka: Kavramlar, Uygulamalar ve Etik Bootcamp’i başvurularının son bulmasına sayılı günler kaldı!
Yapay zeka dünyasının kapılarını aralayacak bu eğitimde, yapay zekanın temel kavramlarını, güncel uygulamalarını ve etik boyutlarını keşfedecek, bu alandaki bilgi birikimini artıracaksınız. Gerçek dünya örnekleriyle yapay zekayı nasıl kullanabileceğini deneyimleyecek, aynı zamanda etik ilkelerin önemini anlayarak sorumlu bir yapay zeka geliştiricisi olma yolunda önemli adımlar atacaksınız.
Yapay zekanın hızla gelişen dünyasında yerini almak istiyorsanız, bu fırsatı kaçırma!
Luxoft Parking Hackathon başvuruları başladı!
Bu ay gerçekleşecek Luxoft Parking Hackathon’da, katılımcılardan C++ veya Python kullanarak otonom sürüş teknolojilerine dayalı yaratıcı algoritmalar geliştirmeleri bekleniyor. Bireysel olarak katılacağınız bu projede, 8 saat içinde algoritmanızı tamamlayıp jüriye sunarak yeteneklerinizi sergileyebileceksiniz. Hackathon, teknik becerilerinizi göstermenin yanı sıra, dünyanın önde gelen teknoloji firmalarından Luxoft'ta 1 aylık hibrit/online staj yapma fırsatı sunuyor. Ayrıca, Luxoft’un deneyimli ekiplerinden mentorluk alarak projelerinizi geliştirme ve sektör profesyonelleriyle tanışma şansı elde edeceksiniz.
FMSS Bilişim Android Development Bootcamp with Kotlin ile yazılım alanında sağlam adımlar atın!
FMSS Bilişim tarafından düzenlenen Android Development Bootcamp with Kotlin, mobil yazılım geliştirme alanında kendini geliştirmek isteyen adayları bekliyor. 5 hafta sürecek bu hibrit modeldeki eğitimde, haftada 2 gün çevrimiçi, 1 gün yüz yüze derslerle toplamda 40 saatlik kapsamlı bir program sunulacak. Katılımcılar, Kotlin diline hakim olmanın yanı sıra, mobil uygulama geliştirme süreçlerinde gerekli teknik becerileri kazanacaklar. Eğitim boyunca proje bazlı çalışmalarla deneyimlerini artırarak, uygulama mimarisi, material design ve internet tabanlı işlemler gibi konularda derinlemesine bilgi sahibi olacaklar.
Yazılım geliştiricisi okullu mu olmalıdır, alaylı yazılım geliştiricisi olur mu? Üniversitede Bilgisayar Mühendisliği bölümü mezunu olmayan başarılı bir yazılımcı olabilir mi? Eran Filiba, Ender Ahmet Yurt ile bu konuyu tartışıyor.
- Discord: https://go.techcareer.net/e2oDkR
- Telegram: https://go.techcareer.net/nmxaHC
- Kommunity: https://go.techcareer.net/3l2MZh
- Whatsapp: https://go.techcareer.net/hXalOD